Zwangerschapsmassage

“Een moment voor jezelf”

ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Je bent zwanger! Je zwangerschap is een unieke tijd! Nu je weet, dat er in jouw buik een kindje groeit, voel je je speciaal.

Als je zwanger bent, verandert er heel veel in je lichaam. Juist dan is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, en om je lekker te láten verzorgen! Alles in onze cultuur is erop gericht om actief naar buiten gericht te zijn. Massage kan je helpen om je aandacht naar binnen te richten. Dit is een natuurlijke behoefte die juist tijdens de zwangerschap heel belangrijk is.

Persoonlijke benadering

Een behandeling duurt ongeveer een uur en wordt volledig op jou afgestemd, waardoor jij je comfortabel voelt en helemaal kunt ontspannen. Eerst bespreken we de duur van de zwangerschap, je eventuele klachten en wensen. Dit bepaalt de inhoud van de massage en in welke houding je het beste kunt liggen. Wanneer je niet meer op je buik kunt liggen, masseer ik je vanuit zijligging. Waar nodig word je ondersteund door kussens en ik dek je toe met handdoeken.

Je kunt je gedurende de gehele zwangerschap laten masseren. Vaak brengt elk trimester van de zwangerschap zijn eigen specifieke ongemakken en pijntjes met zich mee. Massage kan deze klachten verlichten waardoor je je beter in je vel voelt. Dit heeft natuurlijk ook zijn weerslag op het kindje in je buik!

Klachten tijdens je zwangerschap

Als je last hebt van typische zwangerschapsklachten (pijnlijke onderrug, vocht vasthouden, enz.) dan kan massage helpen deze klachten te verminderen. Mocht je medische klachten hebben, overleg dan eerst met je arts of met je verloskundige. Meld deze medische klachten voor de massage aan mij.

In de eerste drie maanden helpt massage je te ontspannen en je weer fitter te voelen.
Vanaf de vierde maand van je zwangerschap kun je rugklachten en beenkrampen krijgen. Massage kan die klachten verlichten en je voelt je beter in je vel.
Het laatste trimester moet het lichaam zich aanpassen aan de snel groeiende baby. Hormonen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en je voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent, dat je last krijgt van pijn in je nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen.

Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen want massage werkt ontspannend, je spieren worden soepeler en je bloedcirculatie en die van het kindje in je buik worden gestimuleerd.