Massage voor Ouderen

‘Aanraking is een taal die in 5 seconden meer liefde kan overbrengen dan in 5 minuten van zorgvuldig gekozen woorden’.

Voor veel ouderen geldt, dat zij in hun sociale leven een tekort aan aanraking kunnen ervaren. Naarmate we ouder worden, worden we steeds minder aangeraakt. Dat is jammer, want ook op latere leeftijd hebben we nog altijd behoefte aan huidcontact.  Steeds meer ouderen gaan daarom op zoek naar een massage, niet alleen om te relaxen of om een goede gezondheid te waarborgen, maar ook omdat het zo goed voelt om zacht aangeraakt en gekoesterd te worden door een goede masseur!
Door massage worden voedingsstoffen en zuurstof naar de lichaamscellen gebracht en afvalstoffen sneller afgevoerd, waardoor allerlei fysieke klachten kunnen worden verminderd of zelfs verholpen. Daarnaast werkt massage ook ontspannend voor de geest en zal daardoor een positief effect hebben op uw gevoel van welbevinden.

Voordelen van massage:

– een betere doorbloeding
– minder kans op kwaaltjes zoals kouwelijkheid
– minder snel last van stijve spieren en gewrichten
– minder snel kans op vallen
– zich prettiger voelen
– betere slaapkwaliteit

Gun jezelf  een massage!

Tijdens de massage hou ik rekening met de conditie en de (on)mogelijkheden die je hebt. Is een lichaamsmassage te veel of te lang, dan zijn kortere deelmassages ook mogelijk. De massage kan ook in het verzorgingstehuis, verpleegtehuis of aanleunwoning gegeven worden en is ook geschikt wanneer je bedlegerig bent of in een rolstoel zit. Twijfel je of je gezondheid een massage toelaat, overleg dan met je (huis)arts.

Klik hier om te kijken uit welke massages je kunt kiezen.