Massagevormen

Klassieke massage
De klassieke massage ontspant en zorgt voor een goede doorbloeding met behulp van strijkingen, knedingen en fricties.

Voetreflexzone massage
De voetreflexologie werkt vanuit het principe, dat de voeten weerspiegelen wat zich in het lichaam afspeelt. Op de voeten bevinden zich zones die corresponderen met organen, lichaamsdelen en lichaamsfuncties.

Holistic Pulsing
Holistic Pulsing gaat er vanuit dat alles stroomt in ons lichaam, denk maar aan de bloed- en lymfe stroom, de ademhaling en de stroming van energie. Om diverse redenen kan die stroming stagneren. Dit is te voelen als het lichaam ritmisch schuddend in beweging wordt gebracht. HP is een zachte en vriendelijke techniek.

Bindweefsel massage
Het bindweefsel is de onderste laag van de huid waar de zenuwen doorheen lopen die verbonden zijn met spieren, organen, het beenvlies en andere lichaamsdelen. Soms kan het bindweefsel verkleeft zijn met de onderlaag waardoor er klachten kunnen ontstaan. Door het bindweefsel voorzichtig te rollen kun je het weer losmaken, zodat het lichaam zich kan herstellen.

Triggerpointmassage
Triggerpoints of spierknopen zijn vaak de oorzaak van pijn en bewegingsproblemen. Toch worden ze gemakkelijk over het hoofd gezien. Met lokale, diepgaande strijkingen ga ik op zoek naar de triggerpoints. Het is een zachte en effectieve behandelmethode.

Focussen
Bij focussen geef je aandacht aan “iets” in je lijf dat nog vaag, maar wel voelbaar is en dat te maken heeft met een situatie in je leven. Als je bij dat “iets” stilstaat, krijgt het de kans zich kenbaar te maken. Je kunt je beter bewust worden van wat er in je leeft.