Ontspanningsmassage

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een massage die wat meer gericht is op ontspanning. Een ontspannende massage, precies afgestemd op wat jij nodig hebt, die met zorg en aandacht wordt gegeven, kan helend, ont-moetend en plezierig zijn.
Het onderscheid tussen ontspanningsmassage en Massagetherapie is niet altijd vastomlijnd. Welke vorm het beste past bij jouw verwachting en/of klacht, bespreken we samen vooraf. Dit bepaalt de insteek van de behandeling.

Ieder mens heeft ontspanning nodig om lichaam en geest te laten herstellen van inspanning. Krijgen we niet de tijd om bij te komen, dan stapelen spanning en vermoeidheid zich op. Dat brengt risico’s met zich mee voor onze gezondheid. Massage nodigt het lichaam uit om spanning en pijn los te laten en een natuurlijk genezingsproces in gang te zetten. Massage heeft hierdoor een belangrijke preventieve werking.

Daarnaast heeft massage een onmiskenbaar effect op de doorstroming in ons lichaam. Door de spieren en het weefsel te strijken, te kneden en op te rekken wordt de bloedsomloop bevorderd en gestimuleerd. De warmte die ontstaat, draagt weer bij tot een betere circulatie en afvalstoffen worden versneld afgevoerd. De verkleving van weefsels ten opzichte van elkaar wordt opgelost. De aan- en afvoer van stoffen op celniveau verloopt gemakkelijker. Dat betekent dat ook hormonale processen beter kunnen verlopen, de hele biochemische circulatie beter kan functioneren en spieren soepeler gaan werken.

Vermeld bij het maken van een afspraak altijd even dat het gaat om een afspraak voor een ontspanningsmassage.