Lichaamsmassage

Deze cursus is geschikt voor iedereen die kennis wil maken met massage of zijn bestaande kennis van massage wil uitbreiden en op een verantwoorde wijze een gedegen en effectieve ontspanningsmassage wil kunnen geven. En natuurlijk is de cursus ook geschikt voor mensen die het gewoon leuk vinden om met massage bezig te zijn!
Het hele lichaam komt aan bod zodat je aan het einde van de cursus in staat bent een volledige lichaamsmassage te geven. Je hebt geen speciale vooropleiding nodig en ervaring met massage is niet vereist.

Naast techniek is er ook aandacht voor de houding van de masseur (zowel fysiek als mentaal). Want door een verkeerde en krampachtige massagehouding kunnen veel masseurs na verloop van tijd last krijgen van lichamelijke klachten. Maar ook als je als masseur teveel wilt geven kun je uiteindelijk “opbranden”. Daarom is het belangrijk je bewust te zijn van een goede innerlijke en uiterlijke massagehouding. Hierdoor wordt de massage niet alleen een plezierige ervaring voor je cliënt, maar blijf jezelf ook gevrijwaard van klachten!

De kosten bedragen € 325,- incl. instructie map, thee en gebruik van massage-olie.