Workshop Babymassage

De eerste “taal” die het kind leert, is de taal van de aanraking. Aangeraakt worden is voor een baby van levensbelang en aanraken is één van de eerste manieren om contact te maken met je kindje, dat immers de taal van woorden nog niet verstaat.  Al in de baarmoeder is de huid van de baby het belangrijkste communicatiemiddel. Massage en liefdevolle aanraking helpen de baby zich bewust te worden van zijn lichaam.

Maar massage is niet alleen aanraken, het is ook een manier om elkaar beter te leren kennen. Het is ook: “woordloos communiceren”: wat voel je onder je handen, hoe reageert je baby op de aanraking en wat doet dat dan weer met jou? Zo ontstaat er een heel “gesprek” waardoor je elkaar steeds beter leert kennen en elkaar steeds beter aanvoelt!

Wist je dat babymassage ook van invloed kan zijn op:

– verhoging (feelgood)hormoon oxytocine
– verlaging (stress)hormoon adrenaline en cortisol
– het slaapgedrag
– ontspanning van de spieren
– de spijsvertering (minder darmkrampjes)
– betere weerstand tegen ziekten
– verdieping van de band tussen ouder en kind

Omdat ik heb gemerkt dat de workshop in groepsverband voor de kindjes te onrustig is en teveel gedoe, geef ik de workshop babymassage éénmalig in ongeveer een uur tot anderhalf uur bij jou aan huis op een tijdstip dat voor jou en je kindje het beste past.