Klachten tijdens de zwangerschap

Als je last hebt van typische zwangerschapsklachten (pijnlijke onderrug, vocht vasthouden, enz.) dan kan massage helpen deze klachten te verminderen. Mocht je medische klachten hebben, overleg dan eerst met je arts of met je verloskundige. Meld deze medische klachten voor de massage aan mij.

In de eerste drie maanden helpt massage je te ontspannen en je weer fitter te voelen.
Vanaf de vierde maand van je zwangerschap kun je rugklachten en beenkrampen krijgen. Massage kan die klachten verlichten en je voelt je beter in je vel.
Het laatste trimester moet het lichaam zich aanpassen aan de snel groeiende baby. Hormonen veranderen je spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en je voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent, dat je last krijgt van pijn in je nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen.

Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen want massage werkt ontspannend, je spieren worden soepeler en je bloedcirculatie en die van het kindje in je buik worden gestimuleerd.

 

 

zwangerschapsmassage